Η απάντηση του Δημάρχου Αγ. Νικολάου

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη απαντά για το θέμα της πρωτεύουσας του Νομού Λασιθίου, όπως προέκυψε με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου:

«Αγαπητέ Δήμαρχε,
Η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε η από 27-3-2015 Επιστολή σας. Γιατί δεν καταγράφει πραγματικά γεγονότα.
Όπως γνωρίζετε, η κεντρική εκδήλωση των επίσημων επετείων γίνεται πάντα στον Άγιο Νικόλαο, ως έδρα Νομού ή Αντιπεριφέρειας.
Η δήλωσή μου αφορούσε απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου και όχι κοινοβουλευτικού, αφού ήταν παρών ο Βουλευτής του Νομού κ. Ι. Πλακιωτάκης που κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, άρα υπήρχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Θέλω να πιστεύω ότι και εσείς συμφωνείτε ότι πρόκειται για υποβάθμιση του νομού η μη ύπαρξη Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην εκδήλωση, ενώ στους άλλους τρεις Νομούς υπήρξε εκπροσώπηση υψηλότατου επιπέδου (υπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί) στις αντίστοιχες έδρες ή πρωτεύουσες.
Θεωρώ επίσης ότι πριν την ανταλλαγή επιστολών, υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας, που υποκρύπτει και καλύτερες σχέσεις, για επίλυση δύσκολων ζητημάτων ή παροχή διευκρινίσεων και περιορισμό των τριβών.
Εξ άλλου η αρχική προσπάθεια για την διαμόρφωση και διασφάλιση ειλικρινών σχέσεων μεταξύ των τεσσάρων Δήμων έγινε στον Άγιο Νικόλαο με πρωτοβουλία μου. Άρα υπάρχει κάθε καλή πρόθεση.
Η διοικητική διαίρεση της χώρας διαχρονικά, με τις όποιες αλλαγές, είναι δεδομένη και η αμφισβήτηση της δεν ωφελεί κανένα μας.
Η αποδοχή της, και η από κοινού διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων του νομού είναι το ζητούμενο και ελπίζω να καταφέρουμε να το διαχειριστούμε καλύτερα από τους προηγούμενους.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Αντώνιος Εμμ. Ζερβός»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top