“Αναφορά στον Γκρέκο” στο “Μαρτινέγκο”

Σε μεγάλη θεατρική επιτυχία αναδεικνύεται η παράσταση-μνημόσυνο για το Νίκο Καζαντζάκη “Αναφορά στον Γκρέκο” του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ).

Μέχρι τώρα, όπου παρουσιάστηκε αυτή η παράσταση, μόνο θετικά σχόλια απέσπασε, ενώ ιδιαίτερο ήταν το χειροκρότημα στις Βρυξέλλες σ΄ένα  κατάμεστο θέατρο, μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Λοιπόν… Την Τετάρτη 1η Ιουλίου (21.30) η θεατρική παράσταση “Αναφορά στον Γκρέκο”, με τον ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο να ερμηνεύει το Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου, καθώς και δύο μουσικούς (Σταύρος Ψαρουδάκης – λύρα, Απόστολος Κουνής- κιθάρα) θα δοθεί στον χώρο του προμαχώνα “Μαρτινέγκο”, όπου και ο τάφος του Νίκου Καζαντζάκη, στο Ηράκλειο.

Θα είναι μια ιστορική παράσταση, που θα παρακολουθήσουν μόνο εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, λόγω περιορισμένης χωρητικότητας του χώρου.

Στο Ηράκλειο παραστάσεις για το κοινό θα δοθούν στις 2,3,4 Ιουλίου, καθώς και 9,10,11 Αυγούστου στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις”.

Παραστάσεις του ίδιου έργου θα δοθούν και σε άλλες πόλεις της Κρήτης και της Ελλάδας, ενώ η τελευταία παράσταση θα δοθεί  την Κυριακή 23 Αυγούστου στο πέτρινο θεατράκι της Γαύδου.

Φωτογραφία: kathimerini.gr

Βίντεο: cretalive.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top