Φτιάξτε Σφακιανό Γιαχνί ή Τσιγαριαστό!

Το Σφακιανό Γιαχνί ή Τσιγαριαστό είναι τόσο εύκολο στο μαγείρεμά του, αλλά και τόσο νόστιμο, που συνεχώς κερδίζει έδαφος και αποκτά νέους φίλους, εντός και εκτός Ελλάδας!

Γιατί είναι εύκολο στο μαγείρεμά του;  Διότι τα υλικά, που χρησιμοποιεί κανείς, είναι λίγα. Κρέας από κατσίκι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Από εκεί κι έπειτα, βέβαια απαιτείται η μαστοριά στο ψήσιμο, για να ισορροπήσουν καλύτερα οι γεύσεις από τα τέσσερα υλικά.

Τη συνταγή που ακολουθεί τη βρήκαμε στο κατάστημα με κρητικά προϊόντα “Το Έγγαλο” στο Παλαιό Φάληρο και σας την παραθέτουμε, πιστεύοντας, ότι θα σας αρέσει!

Υ Λ Ι Κ Α

1  1/ 2 κιλό ζυγούρι ( μπροστινό όχι μπούτι )

2  νεροπότηρα λάδι

Αλάτι , πιπέρι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει σε μία λεκάνη για 2 – 3 ώρες. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και πριν κάψει βάζουμε το κρέας, ανακατεύοντάς το συχνά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και τ΄ αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/ 2 – 2 1 / 2 ώρες.

Προσοχή : Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό και όχι να πλέει στο λάδι.

* Στην περιοχή των Σφακίων, αντί ζυγούρι χρησιμοποιείται αγρίμι ή φουριάρικο, κατσίκι δηλ. ελεύθερης βοσκής, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη νοστιμιά τους και το σκούρο κρέας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top