Πώς να φτιάξετε αχινοσαλάτα;

Καλοκαίρι και θάλασσα. Και βέβαια οι θαλασσινές λιχουδιές στα ελληνικά νησιά – και όχι μόνο – έχουν την τιμητική τους. Έχετε δοκιμάσει ποτέ αχινοσαλάτα; Εξαίσια νοστιμιά…

Αν θέλετε, πάντως, να φτιάξετε εσείς οι ίδιοι αχινοσαλάτα δεν είναι και τόσο δύσκολο. Κάτι χρήσιμο, που θα πρέπει να ξέρετε από την αρχή, είναι τούτο: Οι καλύτεροι αχινοί, για να φτιάξετε αχινοσαλάτα, είναι εκείνοι, που μαζεύονται στο γέμισμα του φεγγαριού, γιατί τότε έχουν περισσότερα αυγά!

1Βρίσκουμε, λοιπόν, ή αγοράζουμε τους θηλυκούς αχινούς σε περιόδους, που το φεγγάρι είναι στη γέμιση. Τι κάνουμε; Πώς θα φτιάξουμε την αχινοσαλάτα μας;

Τα υλικά, που χρειαζόμαστε είναι:

12 αχινοί

2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Παίρνουμε τους αχινούς, που  θα πρέπει να έχουν κοκκινωπό χρώμα ή μωβ, και τους ανοίγουμε μ’ ένα ψαλλίδι, κυκλικά από την μαλακή τους πλευρά. Ξεπλένουμε την άμμο από μέσα, καλύτερα με θαλασσινό νερό και μ’ ένα κουταλάκι προσεκτικά αφαιρούμε τα αυγά και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.

Τι απομένει να κάνουμε; Περιχύνουμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και με το ελαιόλαδο. Αυτό είναι. Εξαίσια νοστιμιά…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top